Stijlvol slapen in Amsterdam city - Travelvibe

Heb je wat te vieren of wil je gewoon een nacht héél stijlvol slapen in Amsterdam? Bekijk dan deze selectie van zeer mooie en sfeervolle Amsterdamse hotels. 

Motel One Waterlooplein Amsterdam

Aan het Waterlooplein overnachten in de sfeer van vlooienmarkt, upcycling en oude Nederlandse meesters? Het idee voor deze ‘lokale touch’ is ontworpen door Piet Hein Eek. Niet alleen oude meesters worden geëerd in het Motel One hotel aan het Waterlooplein, ook moderne en lokale designers krijgen een podium. Design is all over the place. In de One Lounge geniet je van fijne hapjes en drankjes en elke ochtend staat een gezond ontbijtbuffet voor je klaar. De kamers hebben een stijlvolle inrichting, bieden alle comfort en… zijn uitgerust met een mini-spa.
Boek hier jouw overnachting in Motel One Waterlooplein

Motel One Amsterdam Waterlooplein -Travelvibe
One Lounge Motel One Amsterdam Waterlooplein - Travelvibe
Foto's: Motel One

Hotel TWENTY EIGHT

Het intieme en luxe 4-sterren TWENTY EIGHT hotel ligt vlakbij het Olympisch stadion. Hier geniet je in je eigen appartement van stijl en gastvrijheid. De appartementen zijn ruim en comfortabel ingericht. In het hotel kun je gebruikmaken van restaurant ‘Het Amsterdamse Proeflokaal‘, maar je kunt ook koken in je ‘eigen’ keuken. Pak een sauna of een rondje fitness. De auto laat je staan onder het hotel, want je fietst in 5 minuten naar het Vondelpark en het Museumplein. Mooi meegenomen; Twenty Eight heeft Golden Green Key Certificate en is daarom alert op het milieu.
Boek hier jouw overnachting in Hotel TWENTY EIGHT

Twenty Eight Hotel Amsterdam Lobby
Twenty Eight Hotel kamer Amsterdam
Foto's: TWENTY EIGHT

Hotel Kimpton De Witt 

Dit boutique hotel heeft een moderne benadering van luxe met haar verfijnde kamers met Nederlands design. Hartje stad vind je er een relaxte tuinserre, geniet je van een diner in het eigen restaurant, schuif je aan in de bar uit de Gouden Eeuw. Extra bijzonder: elke kamer is voorzien van yogamatjes en wil je de stad verkennen op de fiets? Maak dan gratis gebruik van de Van Moof fietsen.
Boek hier jouw overnachting in Kimpton De Witt Hotel

Kimpton de Witt Hotel Amsterdam entree
Hotel Kimpton de Witt Amsterdam - room
Foto's: Hotel Kimpton de Witt

Art’otel Amsterdam

Tegenover het centraal station, dus hartje centrum, vind je het Art’otel. De kamers zijn modern en arty, allemaal voorzien van kunstwerken van Atelier Van Lieshout. In het innovatieve en bijbehorende Café 5&33 vind je dé combinatie van eten, entertainment en kunst! Hier geniet je van een ontbijt, lunch of diner, een drankje, DJ-optredens, een fijne bibliotheek en goede exposities. In het hotel tref je ook een binnenzwembad en het fitnesscentrum.
Boek hier jouw overnachting in Art’otel Amsterdam

Bibliotheek Art'Otel 5&33 Amsterdam
art-otel-room- Amsterdam
Foto's: Art'Otel

Room Mate Aitana

Room Mate Aitana is een design boetiekhotel in een modern gebouw aan het IJ. Extra leuk is dat je hier áán het water logeert. Je kunt zelfs de boot aanleggen bij het hotel of een wandeling over de kade maken. Geniet er van een drankje in de Mezzanine Bar of train in de sportzaal. De kamers zijn mooi ingericht en hebben grote ramen met volop uitzicht op de stad. Persoonlijkheid is ‘key’ bij Room Mate Aitana. Bij de receptie krijg je dan ook de leukste, persoonlijke tips om de stad te verkennen.
Boek hier jouw overnachting in Room Mate Aitana

Room Mate Aitana Amsterdam view
Room Mate Aitana Amsterdam Lobby
Foto's: Room Mate Aitana

Hotel Dwars

In een prachtig gerestaureerd Amsterdams pand in het centrum, ligt het charmante boetiquehotel Dwars. Alle negen knusse kamers zijn zorgvuldig ingericht door het designhuis Things I Like Things I Love. De basis van houten balken en kale bakstenen muren, wordt gecombineerd met moderne, vintage meubels. Bij Hotel Dwars wordt geen ontbijt geserveerd. Geen probleem, want aan en rond de Utrechtsestraat zijn genoeg leuke ontbijt-hotspots en restaurantjes te vinden.
Boek hier jouw overnachting bij Hotel Dwars

Boutique Hotel Dwars Amsterdam
Boutique hotel-dwars Amsterdam
Foto's: Hotel Dwars

Wat is een Boutique Hotel?

We logeren graag in een Boutique Hotel, vanwege de sfeer en authenticiteit. Ook in bovenstaand rijtje zitten een paar fraaie Boutique Hotels waar we graag een nachtje zouden doorbrengen. Toch horen we vaak de vraag ‘Wat is een Boutique Hotel?’. En dat is niet direct heel eenvoudig te beantwoorden. We zetten het daarom nog even op een rijtje:

De kenmerken van een Boutique Hotel:

  • Kleinschalig (maximaal 50 kamers)
  • Opvallend, stijlvol interieur
  • Vaak uniek van opzet, met een duidelijk eigen identiteit
  • Veelal persoonlijk en gastvrij
  • Luxe is vanzelfsprekend
  • Is vaak niet aangesloten bij een keten

Welk hotel is volgens jou dé tip voor een nachtje ‘stijlvol slapen in Amsterdam’?