Winter op Texel - Travelvibe

De Waddeneilanden zijn altijd een goed idee. Zo waren we in de herfst al eens op Schiermonnikoog en tijdens de jaarwisseling op Vlieland. Nu werden wij getipt over een bezoekje aan Texel in de winter. Dit kun je onder meer zien en doen in de wintermaanden op Texel.  

Winterse huifkartochten op Texel

Onder een kleedje en met een warm drankje in de hand door het winterse landschap trekken in een huifkar? Met de huifkartocht van Jan Plezier kun je de hele winter natuurtochten maken. Zo zie je op een heel relaxte manier al het moois van Texel; van natuurgebied de Slufter tot het uitgestrekte strand.

Glühwein op de Texelse kerstmarkten

Op Texel geen gebrek aan kerstmarkten en winterse events. Bezoek half december de lokale kerstmarkten op De Koog en Oosterend. Krijg je geen genoeg van Glühwein? Breng dan eind december een bezoekje aan de wintermarkt van De Cocksdorp.

Sterren kijken bij Ecomare

Als het ergens echt donker is… Dan is het wel tijdens een lange nacht in de winter op Texel. Zo is er bij Ecomare een prachtig observatorium waar je de fonkelende sterrenhemel door de telescoop kan bewonderen. Tijdens de wintermaanden organiseert de Texelse Volkssterrenwacht De Jager speciale kijkavonden.

Winterse kaasfondue in Den Burg

Wat is een winter op Texel zonder kaasfondue? Bij kaasboerderij Wezenspyk in Den Burg proef je de meeste verrukkelijke kazen tijdens een kaasfondue. Dit alles met idyllisch uitzicht op het kerkje van Den Hoorn.

Uitwaaien; altijd goed!

Niets verfrissender dan een winterse wandeling over het Texelse strand. Goed om je hoofd even helemaal leeg te maken en tot rust te komen. Nestel je daarna bij de openhaard van een strandpaviljoen en geniet van een bockbiertje of Texels Juttertje.

Texel in de winter reistips - Travelvibe

Goed eten

Ben jij een echte foodie? Kom wintergroenten proeven in de beste restaurants van Texel. Er staan maar liefst 6 Texelse restaurants in de Lekker-500. Ga bijvoorbeeld eten Bij Jef, hét Michelinsterrestaurant van Texel. Chefkok Jef Schuur combineert het zilte Texel graag met de beste ingrediënten.

Schaatsen op Texel in de winter

In verschillende dorpen op Texel liggen ijsbanen in de wintermaanden. Ook kan vaak op natuurijs worden geschaatst. Vaak is dat al snel mogelijk bij Waal en Burg, een moerassig natuurgebied ten noorden van Den Burg.

Met de Solex over Texel

Met een Solex verken je eenvoudig het eiland. Maak op Texel een Solex-tocht langs de musea, toer via de duinen naar een strandpaviljoen of bezoek de vele gezellige dorpjes van Texel. Rijd langs de haven van Oudeschild of maak een rondje door Den Burg.

Texel met een TukTuk

Tijdens de Tuk Tuk Safari-trip  zie je in 2 uur tijd de mooiste plekken van Texel. In colonne toer je door boerenland, bos, duinen en historische dorpjes. Halverwege is er een korte stop op een mooi gelegen uitzichtpunt. Hier vertelt de gids je meer over Texel.

Foto: TukTuk Express.nl

Wellness in de winter op Texel

De frisse wind en fijne natuur van Texel is al pure verwennerij voor lichaam en geest. Maar wil je een echt Texelse verwennerij? Neem dan een Texels wolbad in de bijzonder gelegen Woolnessboet op Texel. Na een half uurtje ingewikkeld te zijn in wol, ben je gegarandeerd ontspannen.

Meer evenementen en activiteiten op Texel in de winter vind je hier.