Verwonder op Instagram - Travelvibe

Er gaat een flink aantal uurtjes vrije tijd in Instagram zitten. Niet alleen met het zelf plaatsen van beeld, maar vooral ook om te kijken wat anderen posten. Vaak ben ik nieuwsgierig wat mensen in mijn eigen regio (in dit geval zoek ik dan op #Ede en #Wageningen) plaatsen. En zo kwam ik ook terecht op het supermooie account van Verwonder op Instagram.

Instagram-account @verwonder is van Mariska (35) uit Ede. We waren nieuwsgierig naar haar, haar interesses en haar werkwijze. Daarom hebben we contact met haar gezocht…

Verwonder op Instagram - Travelvibe
@verwonder
Mariska Verwonder - Travelvibe

Ontspanning zoeken in de natuur

“Ik woon sinds mijn 12e in Ede. Ede wordt omringd door mooie natuur. Je hebt er schitterende bossen, heidevelden en zandverstuivingen… Na mijn scheiding 5 jaar geleden, had ik veel moeite met het niet dagelijks kunnen zien van mijn twee prachtige kinderen. Het gemis van een gezin, een warm thuis en veel liefde, brak mij op. En op dat moment ben ik afleiding gaan zoeken in mijn werk. Dat is funest voor je lichaam en geest. Het roer moest om en ik ben mijn ontspanning gaan zoeken in de natuur.”

Instagram-tip Veluwe Verwonder

Mijmeren & verwonderen

“In de natuur was ik al wel te vinden voor een frisse neus, een hardlooprondje of een ritje op de MTB. Maar mijn dagelijkse tijd in de natuur was veel te kort. Ik wilde langere tochten gaan maken. Heerlijk mijmeren en verwonderen terwijl je in je eentje een lange tocht maakt door het bos of over de hei. Dát werkte voor mij heel goed. Het was voor mij een manier om alles wat er gebeurd is te verwerken.”

“Ook heb ik altijd al interesse gehad in fotografie (mijn vader fotografeerde ook veel), maar ik deed er niet veel mee. Alleen wat leuke of aparte kiekjes voor mijn privé insta/facebook. Maar doordat ik zoveel tijd in het bos was en veel bosfoto’s had, besloot ik een nieuwe instapagina te maken met vooral natuurfoto’s.”

Veluwe Instagram Verwonder

De wereld is zo mooi

“Ik werk al meer dan 10 jaar met kinderen (de laatste jaren met hoogbegaafde kinderen) en verbaas me over hun verwondering, dat is zo puur! Als je volwassen wordt neemt dit vaak af. Dit is een gemis, want de wereld is zo mooi. We staan te weinig stil bij mooie momenten en genieten daar niet intens van. Een veer in de wind, een zonnestraal door de wolken, een blaadje met drie verschillende kleuren etcetera. We worden geleid door de waan van de dag… Vandaar de naam Verwonder. Ik wil mensen zich laten verwonderen :).

Mooie plekken delen

“Ik heb geen favoriete vakantiebestemming. Ik houd van actief zijn, musea bezoeken, struinen door mooie straatjes, maar zoek de laatste tijd naar bestemmingen omringd met veel mooie natuur. Afgelopen jaren heb ik mijn vakantie in Nederland gevierd. Laatste bestemming was in Drenthe (Hondsrug). Ik ben nu vooral de Veluwe aan het ontdekken, daar zijn zoveel mooie plekken die ik wil delen met anderen.”

Verwonder Instagram bos

Schoonheid, compositie én compleet plaatje

“Ik heb geen fotografietips, maar vanuit je gevoel werken lijkt mij altijd goed. Dát is puur. Ik gebruik geen professionele camera, maar fotografeer alles met mijn iPhone 5s.
Als ik een foto maak, dan kijk ik vooral naar de schoonheid en de compositie. Maar vooral het complete plaatje. Het moet een gevoel opwekken bij mij. Een mistfoto mag wat grauwer zijn en meer blauwtonen hebben, het geeft een treurig gevoel. Een ochtendfoto met wat zonnestralen moet een je een vrolijk voldaan gevoel geven, met veel warmte dus. Een foto is voor mij geslaagd wanneer ik een gevoel kan overbrengen. Dit benadruk ik soms met een stukje tekst uit een lied, dit zet ik er dan onder. Maar wat ik mooi vind, hoeft een ander niet mooi te vinden. Ik plaats wat ik mooi vind.”

Verwonder Mariska

Dé favorieten van Verwonder op Instagram:

“Als ik kijk naar de Instagrammers die ik volg, die veel in de natuur zijn en reizen maken, dan springt @wesinthewild daar voor mij uit. Hij komt ook uit Ede.

Maar er zijn ook Instagrammers die nog niet zo lang bezig zijn en die je ziet groeien in hun expertise (het werken met een olloclip), zoals @annekewesthof (Rheden). Met haar zou ik nog wel een tocht willen maken.

Ik heb via Instagram al meerdere nieuwe mensen ontmoet, waaronder @bennijenhuis_ en @michelheenck. Dan zoeken we een mooie plek op, maken een mooie tocht, werken we samen en geven elkaar tips. Mensen leren kennen met dezelfde passie is heerlijk, je kunt iets moois delen.”

Wesinthewild op Instagram - Travelvibe
@wesinthewild
bennijenhuis op Instagram - Travelvibe
@bennijenhuis_
MichelHeenck op Instagram
@michelheenck
Annekewesthof op Instagram - Travelvibe
@annekewesthof

Wie is jouw (lokale) favoriet op Instagram?