Visit Valencia zonnige stedentrip - Travelvibe

Een zonnige stedentrip citytrip is bij ons favoriet, vooral in het voorjaar en najaar. Dankzij een European Weather Award, weet jij nu precies in welke 10 steden je goed zit qua zon. Deze awards zijn al eens uitgereikt aan de steden met het zonnigste klimaat voor een citytrip.

Spanje meest zonnige stedentrip bestemming

Voor deze contest zijn alle grote steden in Europa beoordeeld op basis van uren zon, wind, neerslaghoeveelheden en temperatuur. Spanje komt hierin het beste uit de test. Dit land telt de meeste zonuren in Europa. Ook Portugal, Griekenland en Italië komen in de lijst voor, maar hebben meer wisselvallig weer wat het gemiddelde naar beneden haalt.

Fotoverslag Ibiza - Travelvibe

In deze 10 Europese steden heb jij de meeste kans op een zonnige stedentrip

1.    Valencia
2.    Alicante
3.    Athene
4.    Málaga
5.    Sevilla
6.    Rome
7.    Ibiza-stad
8.    Madrid
9.    Faro
10.  Milaan

Valencia verdient de eerste plaats met een gemiddelde jaartemperatuur van 20 C en in de zomer een gemiddelde temperatuur van 27 C. Valencia kreeg het cijfer 7,9 voor het klimaat.

Valencia citytrip tips - Travelvibe
Steden met slechter weer

Helaas kan natuurlijk niet overal de zon schijnen. Ondanks wat minder mooi weer, kunnen die steden zeker de moeite waard zijn. Zo is Reykjavik de laagst scorende stedentripbestemming (score 3,9) qua weersomstandigheid. Daar regent het gemiddeld 3,3 uur per dag (!) en de zon schijnt er slechts voor 35%. Ook Dublin (score 4,9) en Amsterdam (scoren 5) staan vrij laag op de lijst.