Wintersport in Tsjechië - Travelvibe

Heb jij wel eens gedacht aan een wintersport in Tsjechië?
Wij geven je vijf goede redenen om op wintersport te gaan naar Tsjechië:

1. Betaalbaar wintersporten in Tsjechië

In Tsjechië ben je voordeliger uit voor skipassen en huurmateriaal. Ook op de piste ben je voordeliger uit. Een goed vullende lunch heb je al voor minder dan € 10. Een 6-daagse skipas voor het skigebied Černá hora-Pec kost bijvoorbeeld zo’n € 150. Voor kinderen betaal je iets meer dan € 100. Voor deze prijs kun je gebruik maken van 41 liften en kun je meer dan 40 kilometer piste verkennen. Ook Home to Go publiceerde onlangs een ski-barometer. In dit prijsoverzicht vergelijken zij 50 skigebieden op prijsniveau. In deze skibarometer staat Harrachov op de 8ste plaats, Spindleruv Mlyn op de 11e.

Wintersporten in Tsjechië - Travelvibe
Foto: Milan Drahonovski - Czech Tourism

2. Veel skigebieden in Tsjechië

Het Reuzengebergte is het hoogste gebergte van het land. Hier vind je zeven van de tien hoogste bergtoppen van Tsjechië. In het reuzengebergte liggen 25 skiresorts. Samen goed voor meer dan 170 kilometer aan skiplezier. Het grootste skigebied is Černá hora-Pec met 43,5 km aan skipistes. De skiresorts in Tsjechië zijn vergelijkbaar met die in de Alpen, maar zijn wel minder hoog gelegen. Gemiddeld liggen de skigebieden van Tsjechië op 600-1400 meter hoogte. Tsjechië is daardoor wel wat minder sneeuwzeker, maar in veel gebieden wordt gewerkt met sneeuwsystemen om kunstsneeuw te maken.

3. Moderne liften en wintersportvoorzieningen in Tsjechië

De skigebieden in Tsjechië hebben flink geïnvesteerd in voorzieningen. In Černá hora en Pec pod Sněžkou zijn twee nieuwe kabelbanen gebouwd en Špindl heeft nieuwe 6-persoonslift mét verwarming. Naast nieuwe liften worden er regelmatig pistes uitgebreid, komen er nieuwe bergrestaurants of extra voorzieningen voor kinderen.

Wintersporten in Tsjechië - Travelvibe
Foto: Milan Darhonovsky - Czech Tourism

Het wintersportlandschap van Tsjechië
De meeste pistes liggen tussen de bomen en bieden prachtige uitzichten over de omgeving

Wintersport landschap Tsjechië - Travelvibe
Foto: Milan Drahonovsky - CzechTourism

4. Ook dit is wintersport in Tsjechië…

In Tsjechië heb je keuze uit allerlei accommodaties; van een knus vakantiehuisje tot een hotel in één van de gezellige dorpjes. Veel hotels bieden wellness-mogelijkheden en dat voor een fijne prijs. In de skiresorts van het Reuzengebergte vind je veel restaurants, bars en winkels. Wist je dat skigebied Špindlerův Mlýn zelfs Tsjechisch Aspen wordt genoemd. Voor kinderen is er Aquapark Špindl of het Legomuseum. Een toffe uitdaging is om de 14 meter hoge ijsmuur te beklimmen in Špindlerův Mlýn. Ook maak je hier een mooie wandeltocht of een ritje met de hondenslee. Zelf sleeën kan ook, want vanaf de bergtop Černá hora (1299 m) is er een sleeroute van 3,5 km lengte. Ook de moeite waard: het boomkroonpad bij Janské Lázně staat garant voor een schitterend uitzicht over de boomtoppen.

5. Tsjechië is geschikt voor beginners en ervaren wintersporters 

Voor families met kinderen en beginners is Tsjechië een uitstekende wintersportbestemming. De skigebieden in het Reuzengebergte en ook de rest van Tsjechië zijn kleinschalig en overzichtelijk. Bovendien sta je geen uren te wachten bij de liften. De pistes zijn overwegend blauw, er zijn veel oefenpistes en gecertificeerde ski- en snowboardleraren die Engels of Duits spreken. Wintersporters met enige ervaring kunnen zich uitleven in het FUNpark, op de slalompiste met tijdsmeting in Jablonec nad Jizerou of de zwarte piste afdalen in Harrachov.

Beste skigebied Tsjechië: Špindlerův Mlýn

Špindlerův Mlýn is tijdens de World Ski Awards 2018 in Kitzbühel voor de vierde keer op rij benoemd tot ‘Best Ski Resort in the Czech Republic’. Het gebied telt 27 kilometer aan piste en biedt een breed aanbod aan activiteiten, accommodatie en restaurants.

landschap wintersport Tsjechië - Travelvibe
Foto: Jan Strakos - Czech Tourism

Meer weten over wintersport in Tsjechië?