World Street Painting Festival Arnhem - Travelvibe

Elk jaar kun je in de Arnhemse binnenstad de ‘making of’ 3D straattekeningen bewonderen tijdens het 3D World Street Painting Festival Arnhem. Verspreid over de stad werken de internationale kunstenaars aan hun kunstwerken. Deze topartiesten komen van over de hele wereld om van 5 t/m 7 juli 2019 in Arnhem live hun kunsten te vertonen. 

World Street Painting Festival Arnhem - Travelvibe

Programma World Street Painting Festival Arnhem

Tijdens het festival zie je hoe de werken gemaakt worden. De eerste dag wordt geschetst op de grond en al snel zijn de eerste kleuren zichtbaar. In een paar dagen komen de werken al aardig tot leven en uiteindelijk draait het om het het finetunen ervan. Op 7 juli zijn de gekleurde 3D straattekeningen af en te bewonderen in de binnenstad van Arnhem, onder meer bij Station Arnhem, Museum Arnhem, Willemsplein, Bartokplein en Velperplein. De kunstwerken blijven tot en met 20 oktober zichtbaar. Alle activiteiten rondom het festival vind je in de de website van World Street Painting Festival 2019.

DIY: Masterclass 3D street art

Nóg leuker… van 5 t/m 7 juli kun je zelf ervaren wat 3D tekenen is. Met een speciale World Street Painting Masterclass leer je van internationale meesters hoe jij zo’n streetart tekening kunt maken.

3D street art painting - Travelvibe

Thema 2019: Music!

Het thema van het World Street Painting Festival Arnhem 2019 is ‘Music!’. Deze editie komt er muziek uit de Street Paintings. Een spannende cross-over tussende street-art kunstenaars en muzikanten. De veertien internationale kunstenaars zijn allemaal gekoppeld aan studenten van ArtEZ conservatorium. Samen hebben zij afgelopen maanden gewerkt aan een concept waarin muziek en Street Art samen komen. Op 7 juli, als alle Street Paintings klaar zijn, worden de muziekstukken live in de Street Paintings gespeeld!

Wat is World Street Painting?

World Street Painting organiseert festivals en evenementen waar (inter)nationale Street Painters en Masterclass studenten hun 3D betoverende Street Paintings op straat leggen.  Met ruimtelijk inzicht, fantasie, krijtjes en een stukje straat maken de Street Painters kunstwerken waar het publiek gratis en gewoon op straat van kan genieten. De werken die tevoorschijn komen variëren tussen 6 tot 120 m2. Voor het echte ‘wauw’ effect moet de bezoeker door een lens (van een artiest of je eigen camera) kijken. Dan komen de 3D Street Paintings pas echt tot leven!

World Street Painting Festival Arnhem - Travelvibe

Dit is World Street Painting Festival Arnhem

Na het Streefart Festival nog even gezellig borrelen en eten in Arnhem?

Wij selecteerden al eens onze favoriete adresjes voor een borrel of etentje in Arnhem.

Ook leuk in Arnhem:

Bezoek het glazen balkon van de Eusebiuskerk Arnhem

Momento Arnhem - Travelvibe

Blijven slapen in Arnhem?

Boek dan hier jouw overnachting in Arnhem.